Op weg naar méér met minder? 30 januari 2024

Terugblik Ketenkracht event: Op weg naar méér met minder

Op 30 januari hebben we ruim 80 deelnemers verwelkomd in de Koepelkerk in Arnhem. Het thema van deze eerste editie van 2024 was hybride bouwen, oftewel méér met minder. Hybride bouwen is het slim combineren van verschillende bouwmaterialen en -technieken. Met als doel de duurzame voordelen van elk materiaal zo optimaal mogelijk te benutten. Kortom, hogere bouwkwaliteit met duurzame materialen, met minder CO₂ emissies en minder materiaalgebruik.

Het belang van hybride bouwen

Jack van der Palen ging in op de rol van hybride ontwerpen in het behalen van CO2-doelstellingen en klimaatneutraliteit. Hij bood ook praktische handvatten voor de ontwikkeling van gezonde, energiezuinige en hybride bouwconcepten.

Het belang van duurzame materialen, waaronder steenachtige materialen, hout en andere biobased producten, is ook in de andere keynotes uitvoerig besproken. De deelnemers kregen inzicht in hoe deze materialen een perfecte match vormen voor duurzame en gezonde gebouwen, met bijkomende voordelen zoals verminderde CO2-emissies en materiaalgebruik.

In de praktijk

Het evenement bood niet alleen theoretische inzichten, maar ook concrete praktijkvoorbeelden en tips van professionals. Zo deelde Rob Doomen zijn indrukwekkende ervaringen in de realisatie van duurzame projecten met hybride constructies, waaronder het Koning Willem 1 college. Hij belichtte de vele mogelijkheden en aandachtspunten.

Foto´s

30 januari 2024 - Op weg naar méér met minder?

Een initiatief van:

VBI

VBI biedt met KetenKracht een platform om samen met haar bouwpartners initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen. Het platform stimuleert de gezamenlijke aanpak van Planning & Logistiek, Innovatie, Digitalisering en Duurzaamheid. Met KetenKracht pakken zij ontwikkelingen binnen de sector op om samen sterker te staan in een veranderende bouwwereld.