Op weg naar méér met minder?30 januari 2024

KetenKracht Event: Op weg naar méér met minder?

Ontdek op dit KetenKracht Event hoe we de bouwkwaliteit kunnen verbeteren door gebruik te maken van minder, maar duurzame materialen met minimalistische bouwdetails. Verken de kansen van hybride ontwerpen als een essentiële stap op weg naar klimaatneutraliteit.

De focus ligt op het bereiken van een hogere bouwkwaliteit door het gebruik van duurzame materialen, met als bijkomend voordeel minder CO2-emissies en materiaalgebruik.

We bespreken hoe steenachtige materialen, hout en andere biobased producten een perfecte match zijn voor duurzame en gezonde gebouwen.

Benieuwd naar het geheim achter ‘Méér met Minder’? Kom dan naar dit Ketenkracht event! En schrijf je nu in!

 • Inspirerende Keynotes: Geniet van inzichtelijke presentaties van gerenommeerde sprekers, waaronder Jacqueline Cramer, Dick van Ginkel en andere deskundigen.
 • Hybride Ontwerpen: Ontdek waarom hybride ontwerpen van essentieel belang is voor het behalen van CO2-doelstellingen en klimaatneutraliteit.
 • Inzichten: Leer hoe steenachtige materialen, hout en andere biobased producten een perfecte match zijn voor duurzame en gezonde gebouwen.
 • Praktijkvoorbeelden: Ontvang concrete voorbeelden en tips van professionals over hybride ontwerpen en construeren.

PROGRAMMA

 

13.00 – 13.30 Ontvangst met koffie/thee en een versnapering
13.30 – 13.45 Welkomstwoord
13.45 Jacqueline Cramer: Het belang van ‘hybride thinking’ op weg naar klimaatneutraal bouwen.
Prof. dr. Jacqueline Cramer is strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar duurzaam innoveren  aan de Universiteit Utrecht. Tevens is zij ambassadeur ‘Circulaire Economie’ en lid van de Economic Board Amsterdam. Van februari 2007 – februari 2010 was zij Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Momenteel is zij betrokken bij verschillende initiatieven om duurzaamheid in de bouwpraktijk te brengen, zoals het Betonakkoord en het Bouwakkoord Staal.
Jacqueline Cramer zal in haar key-note ingaan op het belang van ‘hybrid thinking’, waar ontwerp- en materiaalkeuzes centraal staan in het behalen van de CO2 doelstellingen.
14.15 – 15.00 Dick van Ginkel: De multidimensionale zoektocht binnen TBI naar duurzame woningbouw. Dick van Ginkel vervult de rol van Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab en zet zich dagelijks in voor het toekomstbestendig maken van de Nederlandse woningbouw. In zijn presentatie deelt hij inzichten over de veelzijdige zoektocht van TBI naar klimaatneutraliteit.
Hij belicht op objectieve wijze de diverse mogelijkheden op het gebied van materialisatie die TBI verkent. Dat geeft niet alleen een inkijkje in wat TBI doet, maar hij toont ook het belang aan van hybride ontwerpen als drijvende kracht voor duurzame vooruitgang in de bouwsector.
15.00 Pauze
15.30 – 16.15 Jack van der Palen: Hybride bouwconcepten met minimalistische bouwdetails.
Jack van der Palen is architect en eigenaar van Archiview en tevens Regisseur Uitvoeringsteam Circulair Ontwerpen bij het Betonakkoord. Hij heeft een sterke maatschappelijke betrokkenheid en een passie voor circulair ontwerpen, biobased materialen en passief bouwen. Hij deelt in zijn presentatie niet alleen zijn visie, maar biedt hij ook praktische handvatten en minimalistische bouwdetails voor de ontwikkeling van gezonde-, energiegunstige- en hybride bouwconcepten.
16.15 – 17.00 Hybride Construeren: Waarom en hoe doe je dat?
4e spreker is nog onbekend
17.00 – 18:00  Napraten met vakgenoten incl. borrel

Frans Reichardt

Dé spreker als het gaat om klantbeleving, klantgerichtheid, klantloyaliteit en klantervaring.

Prof. dr. Jacqueline Cramer

Strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht.

Dick van Ginkel

Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab en zet zich in voor het toekomstbestendig maken van de Nederlandse woningbouw.

Jack van der Palen

Architect en eigenaar van Archiview en tevens Regisseur Uitvoeringsteam Circulair Ontwerpen bij het Betonakkoord

Aanmelden

30 januari 2024 - Op weg naar méér met minder?

  Door me aan te melden ga ik akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door VBI en de organisator van het event en ontvang ik informatie omtrent de KetenKracht Events.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van VBI ontvangen.

  * = Verplicht veld

  Let op: Het aanmelden kan even duren i.v.m. het verwerken van alle gegevens.

  Koepelkerk

  • Koepelkerk (route)
  • Jansplein 60
  • 6811 GD Arnhem

  Een initiatief van:

  VBI

  VBI biedt met KetenKracht een platform om samen met haar bouwpartners initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen. Het platform stimuleert de gezamenlijke aanpak van Planning & Logistiek, Innovatie, Digitalisering en Duurzaamheid. Met KetenKracht pakken zij ontwikkelingen binnen de sector op om samen sterker te staan in een veranderende bouwwereld.