Op weg naar méér met minder?30 januari 2024

KetenKracht Event: Op weg naar méér met minder?

Ontdek op dit KetenKracht Event hoe we de bouwkwaliteit kunnen verbeteren door gebruik te maken van minder, maar duurzame materialen met minimalistische bouwdetails. Verken de kansen van hybride ontwerpen als een essentiële stap op weg naar klimaatneutraliteit.

De focus ligt op het bereiken van een hogere bouwkwaliteit door het gebruik van duurzame materialen, met als bijkomend voordeel minder CO2-emissies en materiaalgebruik.

We bespreken hoe steenachtige materialen, hout en andere biobased producten een perfecte match zijn voor duurzame en gezonde gebouwen.

Benieuwd naar het geheim achter ‘Méér met Minder’? Kom dan naar dit Ketenkracht event! En schrijf je nu in!

 

 

  • Inspirerende Keynotes: Geniet van inzichtelijke presentaties van gerenommeerde sprekers, waaronder Jacqueline Cramer, Dick van Ginkel en andere deskundigen.
  • Hybride Ontwerpen: Ontdek waarom hybride ontwerpen van essentieel belang is voor het behalen van CO2-doelstellingen en klimaatneutraliteit.
  • Inzichten: Leer hoe steenachtige materialen, hout en andere biobased producten een perfecte match zijn voor duurzame en gezonde gebouwen.
  • Praktijkvoorbeelden: Ontvang concrete voorbeelden en tips van professionals over hybride ontwerpen en construeren.

PROGRAMMA

 

13.00 – 13.30 Ontvangst met koffie/thee en een versnapering
13.30 – 13.45 Welkomstwoord
13.45 – 14:15 Jacqueline Cramer: Het belang van ‘hybride thinking’ op weg naar klimaatneutraal bouwen.
Prof. dr. Jacqueline Cramer, emeritus hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute. Tevens is zij ambassadeur ‘Circulaire Economie’ en lid van de Economic Board Amsterdam. Tussen februari 2007 en februari 2010 bekleedde ze de functie van Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Momenteel is ze betrokken bij diverse duurzaamheidsinitiatieven in de bouwpraktijk, waaronder het Betonakkoord en het Bouwakkoord Staal. In haar keynote benadrukt ze het belang van ‘hybrid thinking’, waarbij ontwerp- en materiaalkeuzes cruciaal zijn voor het behalen van CO2-doelstellingen, toegespitst op de betonketen.
14.15 – 15.00 Dick van Ginkel: De multidimensionale zoektocht binnen TBI naar duurzame woningbouw. Dick van Ginkel vervult de rol van Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab en zet zich dagelijks in voor het toekomstbestendig maken van de Nederlandse woningbouw. In zijn presentatie deelt hij inzichten over de veelzijdige zoektocht van TBI naar klimaatneutraliteit.
Hij belicht op objectieve wijze de diverse mogelijkheden op het gebied van materialisatie die TBI verkent. Dat geeft niet alleen een inkijkje in wat TBI doet, maar hij toont ook het belang aan van hybride ontwerpen als drijvende kracht voor duurzame vooruitgang in de bouwsector.
15.00 Pauze
15.30 – 16.15 Jack van der Palen: Hybride bouwconcepten met minimalistische bouwdetails.
Jack van der Palen is architect en eigenaar van Archiview en tevens Regisseur Uitvoeringsteam Circulair Ontwerpen bij het Betonakkoord. Hij heeft een sterke maatschappelijke betrokkenheid en een passie voor circulair ontwerpen, biobased materialen en passief bouwen. Hij deelt in zijn presentatie niet alleen zijn visie, maar biedt hij ook praktische handvatten en minimalistische bouwdetails voor de ontwikkeling van gezonde-, energiegunstige- en hybride bouwconcepten.
16.15 – 17.00 Rob Doomen: Hybride Construeren: Waarom en hoe doe je dat?
Rob heeft met zijn bedrijf een indrukwekkend trackrecord in de realisatie van prachtige en duurzame projecten met hybride constructies. Het Koning Willem I College in Den Bosch is daarvan slechts één voorbeeld. Rob kan op een heldere wijze zijn kennis en ervaring van ogenschijnlijk complexe materie aan toehoorders overbrengen. Hij neemt je in zijn presentatie mee langs de vele mogelijkheden en aandachtspunten die de combinatie van verschillende materialen biedt voor duurzame en innovatieve constructies.
17.00 – 18:00  Napraten met vakgenoten incl. borrel

Frans Reichardt

Dé spreker als het gaat om klantbeleving, klantgerichtheid, klantloyaliteit en klantervaring.

Prof. dr. Jacqueline Cramer

Strategisch adviseur bij het Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht.

Dick van Ginkel

Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab en zet zich in voor het toekomstbestendig maken van de Nederlandse woningbouw.

Jack van der Palen

Architect en eigenaar van Archiview en Regisseur Uitvoeringsteam Circulair Ontwerpen bij het Betonakkoord.

ir. Rob Doomen

Directielid en partner bij Pieters Bouwtechniek in Delft en tevens constructief adviseur.


Koepelkerk

  • Koepelkerk (route)
  • Jansplein 60
  • 6811 GD Arnhem

Een initiatief van:

VBI

VBI biedt met KetenKracht een platform om samen met haar bouwpartners initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen. Het platform stimuleert de gezamenlijke aanpak van Planning & Logistiek, Innovatie, Digitalisering en Duurzaamheid. Met KetenKracht pakken zij ontwikkelingen binnen de sector op om samen sterker te staan in een veranderende bouwwereld.