Hoe halen we planning en logistiek uit de houdgreep?
De eerste sessie uit de reeks KetenKracht events start met Planning & Logistiek. Samen met u, als kenner van het bouwproces, willen we sparren over de specifieke uitdagingen die bij dit thema komen kijken. Blijft het gaan zoals het gaat of kunnen wij als producenten én bouwers de handen ineenslaan en nieuwe oplossingen bedenken? Stelt u voor dat we faalkosten verminderen of zelfs voorkomen vanaf het ordertraject tot en met een tijdige levering die in één keer goed gaat? Dat zou een prachtige win-win situatie zijn voor de keten als geheel!

Interactie en inspiratie met open vizier
Hoogconjunctuur is mooi, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. De productiedruk is hoog, planningen zijn krap, goed personeel is een zorg. Kortom, ingrediënten voor spanningen in de hele keten. En deze uitdagingen kennen geen eenvoudige oplossingen. Toch is VBI, de initiatiefnemer van het platform KetenKracht, ervan overtuigd dat we verder komen door intensievere samenwerking en communicatie over lastige thema’s in onze branche. Met de ambitie om de kracht van de bouwketen (nog) beter te benutten. Met open vizier, interactie en met de wil om elkaar goed te begrijpen. Maar ook door ons te laten inspireren uit andere branches in verrassende omgevingen.

 • Nieuwe invalshoeken en oplossingen voor planning en logistiek
 • Inspiratie op de fraai getransformeerde locatie Strijp-T
 • Inzichten uit de planning en logistieke strategie van DAF Trucks
 • PROGRAMMA

  15.30 Ontvangst met koffie/thee en een versnapering
  16.00 Introductie / start programma
  16.15 Inleiding door A&O Psycholoog Pauline van Dorssen:
  “De potentie van aandacht voor versterking (amplitie) als manier om personeel te behouden in plaats van focus op curatie/preventie”
  16.45 Discussie, aan de hand van stellingen, zoals:
  “De paradox: Eigen regie en faciliterend leiderschap”
  17.45 Afronding experttafel
  18.00 Napraten met vakgenoten incl. borrelhap

  Aanmelden

  -

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Een initiatief van:

  VBI

  VBI biedt met KetenKracht een platform om samen met haar bouwpartners initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen. Het platform stimuleert de gezamenlijke aanpak van Planning & Logistiek, Innovatie, Digitalisering en Duurzaamheid. Met KetenKracht pakken zij ontwikkelingen binnen de sector op om samen sterker te staan in een veranderende bouwwereld.