Samen de bouw verbeteren:
KetenKracht Event Duurzaamheid Eind oktober

Het innovatie event Building Holland dat gepland stond op 24, 25 en 26 maart 2020 in RAI Amsterdam wordt verplaatst naar de laatste week van oktober vanwege het coronavirus. VBI zou op 25 maart tijdens Building Holland het 4e KetenKracht-event organiseren.

Het KetenKracht-event zal daarmee ook komen te vervallen. Zodra wij meer nieuws hebben over de definitieve datum zullen wij deze direct plaatsen op deze pagina.

Wat neemt u mee naar huis?

 

  • Nieuwe invalshoeken en ervaringen van uw vakgenoten en inspirerende sprekers.
  • Bezoek aan Building Holland.

Building Holland

  • Building Holland (route)
  • Europaplein 24
  • 1078 GZ Amsterdam

PROGRAMMA

13.30 Ontvangst met koffie/thee en een versnapering
14.00  Welkomstwoord
14.10 Presentatie van Gerard Schröder van Schröder Vastgoed:
Gerard is ontwikkelaar, maar ook bouwer en eigenaar van gebouwen. Hij heeft veel ervaring opgedaan met innovatieve uitvragen waardoor marktpartijen geactiveerd worden om tot de meest duurzame oplossingen te komen. Over de rol van de opdrachtgever hierin gaat zijn presentatie, doorspekt met mooie voorbeelden en resultaten.
14.35 Presentatie van Gert Jan van Beijnum van NIBE:
Gert Jan zal materiaal-duurzaamheid toelichten obv de LCA en MPG methodiek. De nadruk in zijn presentatie komt te liggen op de nieuwe ontwikkelingen rondom stimuleren van hergebruik van producten en de invloed hiervan op de LCA en MPG. Daarnaast is er vanuit de circulaire economie aandacht voor de waarde van materialen en grondstoffen. Als partner van het Urban Mining Collective is kennis opgebouwd over de aspecten die met waardebepaling en waardebehoud te maken hebben, deze zullen door Gert Jan worden toegelicht. 
15.00 Koffiebreak
15.15 Presentatie van Menno Rubbens van Cepezed Projects:
is directeur projectontwikkelaar. Cepezed Projects is een bureau gelieerd aan Architectenbureau Cepezed. Menno zal de rol van de ontwikkelende architect belichten, en de wijze waarop zij integraal invulling geven aan duurzaamheid en duurzaam materiaalgebruik. Als een van de koplopers, onder andere als mede-eigenaar van de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam, was hij zich al vroeg bewust dat materialen herbruikbaar moeten zijn en niet eindigen op de sloop. 
15.40 Debatsessie onder begeleiding van Frans Reichardt
16.05 Lopen naar de stand van VBI
16.15 Uitreiking van de GreenScore certificaten 2020 en aansluitend een borrel

Frans Reichardt

Sessie onder begeleiding van de ervaren spreker/dagvoorzitter Frans Reichardt, o.a. bekend van het laatste Nieuwscafé tijdens de Bouwbeurs.

Een initiatief van:

VBI

VBI biedt met KetenKracht een platform om samen met haar bouwpartners initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen. Het platform stimuleert de gezamenlijke aanpak van Planning & Logistiek, Innovatie, Digitalisering en Duurzaamheid. Met KetenKracht pakken zij ontwikkelingen binnen de sector op om samen sterker te staan in een veranderende bouwwereld.